Umami Barcelona

Umami Barcelona

La Fillaboa 1898, historia viva de Rías Baixas

La Fillaboa 1898, historia viva de Rías Baixas

15 de juny de 2017

El passat dilluns 12 de juny Masaveu Bodegas va presentar en primícia en el recentment inaugurat espai enogastronòmic Umami Barcelona situat al barri de Gràcia el nou vi La Fillaboa 1898 Anyada 2010 de Bodegas Fillaboa. Aquest celler està situada a Salvaterra do Miño (Pontevedra) i està emparada en la DO Rias Baixas.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de Jesús Ruiz, cap de vendes de Masaveu Bodegas, i Isabel Salgado, enòloga de Bodegas Fillaboa.

La Fillaboa 1898 és un vi que resulta d'una aposta personal de l'enòloga del celler que arran de l'excepcional anyada 2010 a Rias Baixas i en concret en la verema del celler, va decidir separar un dipòsit d'acer inoxidable de la resta contenint Albariño amb les seves pròpies lies confiant en una bona evolució durant un llarg temps. Aquesta espera va ser de 6 anys i el resultat va ser tan satisfactori que es va decidir embotellar un total de 1.784 ampolles.

El nom del vi té també la seva història i és molt més llarga que els 6 anys de criança del vi: és una commemoració centenària de la primera transacció comercial documentada de Bodegas Fillaboa que en 1898 i sota el nom "Vi del Comtat de la Fillaboa" va creuar l'Oceà Atlàntic rumb a Cuba.

Isabel salgado finalment va definir el vi en la seva complexitat per mantenir la fruitositat i la frescor dels vins joves, així com en la seva elegància dels grans vins blancs gallecs.

Després de la presentació del vi es va passar a gaudir d'un selecte càtering elaborat per Privat Events sota l'assessorament de la sommelier i fundadora d'Umami Barcelona, ​​Victòria Ibáñez. Es van oferir 4 plats molt diferents amb la finalitat de mostrar la versatilitat per maridar el vi La Fillaboa 1898 Afegiu 2010.

Aquests plats van ser:

  • Gamba amb concasse de tomàquet i reducció dels seus caps
  • Hortet de verdures amb crema d'herbes i crumble d'espècies i olives
  • Versió de la panada mallorquina de xai i sobrassada amb taronja i mel
  • Tatin de pera amb "intxaursalsa" i sorbet d'alfàbrega i crema de nous.

Una trobada entre professionals i apassionats del sector, que van poder gaudir d'un vi que explica una història, els valors del celler, el seu paisatge i tradició.

Col·laboradors

Privat Events
Maria Rigol Ordi
Finca Parera
Alta Alella
Casal dels Infants
Yök casa+cultura
Viladellops

 

 

Carregant...
x
X