Umami Barcelona

Umami Barcelona

Fira del Fajol a Batet de la Serra

ˇ On? Batet de la Serra
ˇ Quan? 11 de febrer de 2018

Batet de la Serra ja està a punt per celebrar la Fira del Fajol. Durant un cap de setmana es podrà gaudir dels actes que els Amics del Fajol han organitzat a l’entorn d’aquest producte.

El fajol no és un cereal, però se’n fa el mateix ús, tradicionalment s’utilitzava a la cuina en l’elaboració de plats com ara les farinetes, producte molt típic i conegut a la Garrotxa.

Actualment, a part de les farinetes i de la recuperació de receptes antigues, el col·lectiu Cuina Volcànica de la Garrotxa l’ha introduït als seus fogons per fer-ne els plats més creatius, podem degustar des dels tradicionals macarrons de l’àvia, però fets de fajol, uns creps, o unes galetes, fins a una fresca i innovadora recepta de cervesa elaborada amb aquesta poligonàcia. Una cervesa anomenada La Volcanica, i creada pels restaurants de Cuina Volcanica . D’altra banda, la Garrotxa és l’únic zona de Catalunya on es cultiva fajol.

Font: Festa Catalunya

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

Colˇlaboradors

Natālia Sanahuges
Maria Rigol Ordi
Vinyes de l'Albā
Vincelona
Vinyes Domčnech
Finca Parera
Carregant...
x
X