Umami Barcelona

Umami Barcelona

Cook&Travel Festival

ˇ On? Antiga Fābrica Damm - Barcelona
ˇ Quan? Del 12 al 13 de maig de 2018

Cook&Travel, el primer Festival de Gastronomia Internacional de Barcelona

Cook&Travel neix amb l’objectiu de posar en valor la feina dels restauradors i comerços de la ciutat que aposten per la cuina internacional i per la gastronomia com a part de la cultura d’un país i que fan de Barcelona una ciutat cada dia més oberta i cosmopolita. Durant dos dies el visitant podrà viure una experiència gastronòmica, tastant plats de cuina internacional, comprant ingredients i articles relacionats amb les cuines del món i els viatges i aprenent, gràcies a l’extensa programació d’activitats, taules rodones i debats.

A l’espai Cuines del Món, podran tastar-se plats de cuina internacional que oferiran alguns dels millors restaurants internacionals de la ciutat de Barcelona. L’oferta gastronòmica inclourà, entre d’altres, la cuina peruana del mar del restaurant Yakumanka, liderat pel prestigiós xef Gastón Acurio; la sorprenent cuina senso-experiencial del colombià Spoonik, pilotada pel Jol Giraldo i en Jaime Lieberman, la proposta asiàtica d’inspiració Thai de Mano Rota; l’exotisme del menjar fenici del restaurant Karakala; la millor gastronomia grega de la ma del Magraner Boig; la cuina creativa brasilera de Fogo; a més de cuina japonesa, sud-africana, hebrea i sueca, entre altres.

A l’espai Market, el visitant podrà adquirir aliments, salses, espècies, llibres i gadgets de cuina relacionats amb les cuines del món i els viatges. A manera d’avançament, en aquesta zona podrà comprar pans del món del Mestre forner Daniel Jordà, ingredients de cuina exòtica de Soley, l’emblemàtica parada de la Boqueria, comprar llibres i guies de viatge de la llibreria Altaïr o tastar el sake Kensho, el sake elaborat a les Terres de l’Ebre.

A més de descobrir i tastar sabors del món, hi haurà tres espais destinats a activitats:

L’Auditori Showcooking en el qual representants de les cuines de diferents països elaboraran els seus plats en directe, entre ells Ivan Surinder del restaurant Tandoor que mostrarà la riquesa de sabors de la cuina de l’Índia, Takashi Ochiai com abanderat de la pastisseria japonesa;

– L’espai Tallers Cook&Travel acollirà una àmplia programació amb diferents temàtiques com el taller de Curri Thailandès ofert per Woo Kitchen, el taller de “Cucina en italiano” o el d’elaboració de pans del món entre d’altres;

– El Racó del Gastroviatger en el que es realitzaran taules rodones sobre turisme gastronòmic organitzades per l’Escola de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, xerrades sobre la influència de la cuina internacional a la nostra dieta liderada per la revista CUINA; projeccions com la de “Constructing Albert”, un documental sobre Albert Adrià, un xef amb restaurants de cuina nacional i internacional; conferències com la de Roger Ortuño del bloc Comer Japonés i ambaixador d’honor de la gastronomia japonesa juntament amb Hideki Matsushisa; les experiències de gastrofilms, haikus gastronòmics i altres activitats.

En un viatge gastronòmic no podien faltar-hi  els mercats i per això Cook&Travel comptarà amb l’exposició fotogràfica “El ritme dels mercats” de Manuel  Pietro i Mayra Pahisa que recull fotografies de mercats de tot el món.

Cook&Travel compta amb el suport, entre d’altres, d’Estrella Damm, Altaïr, llibreria especialitzada en viatges, institucions com el CETT, la revista Cuina, consolats de diferents països i el Festival Cruiïlla en la selecció i el maridatge musical.

El festival està organitzat per Inspira Gastronomia, consultoria especialitzada en la dinamització gastronòmica i cultural, i Sr y Sra Cake, agència de Comunicació i Màrqueting especialitzada en el sector gastronòmic.

Font: Fires Catalanes

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

Colˇlaboradors

Armand Paintings
Vinyes de l'Albā
Natālia Sanahuges
Casal dels Infants
+ACCES
Carregant...
x
X